Czy kolagen jest ziarnem? W rzeczywistości kolagen jest rodzajem białka, które jest główną substancją strukturalną występującą w tkance łącznej zwierząt. Zasadniczo składa się z aminokwasów, takich jak arginina, hydroksyprolina, pralina, glicyna i tak dalej. Poniżej znajduje się lista 10 produktów spożywczych, które w naturalny sposób mogą wzmocnić kolagen w skórze.

kapusta

Kapusta jest odpowiednią dietą dla Twojej skóry, ponieważ zawiera kolagen. Fitoskładniki i przeciwutleniacze, takie jak sulforafan, izotiocynaty, zeaksantyna, tiocyjaniany i lutenina mogą zwiększać elastyczność i nawilżenie skóry.

Ponadto kapusta jest doskonałym źródłem witaminy B6, błonnika, manganu, kwasu foliowego itp. Warzywa zawierają żelazo, fosfor, magnez i wapń. Wszystkie te rzeczy pomagają wzmocnić kości i obniżyć ciśnienie krwi.

Produkty sojowe

Twoja dieta powinna również obejmować wysokiej jakości produkty sojowe, takie jak ser i soja. Te rzeczy pomagają zapobiegać drobnym zmarszczkom i zmarszczkom na skórze. Genistelina, która jest hormonem roślinnym, zwiększa produkcję kolagenu. W rezultacie twoja skóra staje się silniejsza i bardziej elastyczna.

Owoce i Czerwone Warzywa

W przypadku kolagenu można jeść czerwone owoce, takie jak truskawki, wiśnie, pomarańcze i jabłka. W ten sam sposób czerwone warzywa, takie jak czerwona papryka, buraki również pomagają zwalczać starzenie się. Przeciwutleniacze, takie jak likopen w tych warzywach i owocach, zwiększają produkcję kolagenu w organizmie.

fasola

Dla zdrowej skóry musisz upewnić się, że jesz fasolę. W rzeczywistości fasola zawiera kwas hialuronowy, który jest dla Ciebie ważny, jeśli chcesz pozostać młody. W rzeczywistości kwas hialuronowy może dłużej zatrzymywać wodę. W rezultacie możesz pozbyć się zmarszczek i zmarszczek, a skóra będzie świecić. Faktem jest, że kwas hialuronowy w fasoli pomaga w migracji i rozprzestrzenianiu się komórek. Możesz jeść fasolę w dowolnej formie.

marchew

W rzeczywistości marchew jest dobrym źródłem witaminy A, która pomaga organizmowi produkować więcej kolagenu. Ponadto marchewki pomagają ciału kontrolować rozpad elastyny ​​i kolagenu. Inną wielką rolą marchwi jest to, że stymulują i pogrubiają skórę właściwą. W rezultacie twoje ciało ma lepszy przepływ krwi.

Orzechy włoskie i nasiona lnu

Orzechy włoskie i siemię lniane są bogate w kwasy tłuszczowe omega 3. Według ekspertów kubek wysokiej jakości orzechów włoskich zawiera około 10,8 gramów. Te kwasy tłuszczowe są niezbędne dla dobrego zdrowia. Pomaga zapobiegać chorobom serca, poprawiając jednocześnie wzrost, funkcjonowanie i rozwój mózgu. Uszkadzając komórkowy DNA Twojej skóry, zbyt duże promieniowanie UV powoduje mutacje genetyczne. W rezultacie możesz dostać raka.

Oliwki zielone lub czarne

W twojej diecie oliwki zielone lub czarne odgrywają dużą rolę w utrzymaniu zdrowia. W rzeczywistości są cięższe od siarki, co zwiększa tworzenie kolagenu. W przeszłości siarkę stosowano w leczeniu problemów skórnych, takich jak zapalenie skóry. Substancja pomaga w walce z trądzikiem, tłustą skórą i zapobiega zatykaniu porów skóry.

Więc jeśli szukasz żywności, którą można uzyskać z kolagenu, powinieneś spróbować żywności, o której mówiliśmy w tym artykule.

[ff id="7"]